Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Gebruiksaanwijzing

Stoffen worden voor gebruik best gewassen op 30°C met een klein beetje wasmiddel voor fijne was. Kies een kort programma voor fijne was en was apart of met heel gelijkaardige kleuren. Vooral effen stoffen kunnen nog wat kleur afgeven bij een eerste wasbeurt. Sommige producenten raden juist aan om de stoffen voor te wassen op 60°C. Op die manier gaat overtollige kleurstof niet vlekken op de stof. Indien je toch vlekken zou hebben raden ze aan om te blijven wassen op 60°C tot alle vlekken uitgewassen zijn en tussen de wasbeurten in de stof niet te laten drogen. Voor het wassen de stof in azijnwater laten weken kan ook helpen om de kleuren te behouden. 

Katoen heeft een beperkt krimppercentage, indien je geen tijd hebt om voor te wassen kan strijken met stoom ook helpen. 

Stoffen in tricot moeten steeds voorgewassen worden aangezien hun krimppercentage een stuk groter is. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je kledingstuk na een eerste wasbeurt plots een maatje kleiner uitvalt. 

Persoonlijk ben ik geen fan van de droogkast. Kledij droogt hier altijd aan een droogrek binnen of buiten. Ik vink dus enkel aan dat de stof in de droogkast mag als de fabrikant dit expliciet zo aangeeft.